zaterdag 30 mei 2009

B van Brachetto

Rood, mousserend en zoet. Deze drie componenten zie je niet vaak samen terug in een wijn. Een combinatie van zoet met bubbels zie je geregeld, van eenvoudige bubbels als Canei tot de meest complexe en prijzige demi-sec champagnes. Een combinatie van rood en zoet vind je al minder, al is Port natuurlijk de bekendste variant. Daarnaast is Banyuls, in combinatie met chocolade, altijd een welkome verrassing.

Combineer nu eens het fruitige van een rode wijn, de restsuikers van een mooie demi-sec en de bubbels uit de champagne en dan krijg je de Brachetto B van Rocca dei Forti. Het resultaat is een heerlijk fruitige wijn, die ideaal is als aperitief. In combinatie met aardbeien is het werkelijk fantastisch, niemand zal dit verwachten als starter van een mooi diner of gezellige borrel.

Tijdens de workshops in ons proeflokaal starten we vaak met deze bubbels en het blijkt dat onbekend niet onbemind maakt. Tonen van aardbeien en kersen dansen door de mond, de bubbels springen in het rond en de restsuikers maken het helemaal af.

Conclusie: De B schreeuwt om Brachetto, probeer het eens!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten