zaterdag 30 mei 2009

Frizzante of Spumante?

De meeste Prosecco die in Nederland aangeboden wordt is een Frizzante; stille wijn waar koolzuur aan wordt toegevoegd. Wanneer je even niet naar je glas kijkt en je Frizzante laat staan, zijn de bubbels vervlogen, wat rest is een laf glas wijn.

Spumante daarentegen heeft een tweede gisting gehad waardoor de koolzuurdruk opbouwt binnen de fles zelf. De wijn en de bubbels zijn één en dat proef je. Voller van smaak en een mousse die langer stand houdt.

Het “nadeel” van Spumante is dat voor deze extra druk meer accijns betaald moet worden. Dit zie je als consument terug in de prijs, deze is vaak het dubbele van de prijs van een Frizzante.

Die tijd is nu voorbij! We hebben anderhalf jaar gezocht naar een nog scherper geprijsd alternatief voor onze Prosecco P en we hebben hem eindelijk gevonden: Pignoletto!

Gelukkig zijn we nog net op tijd voor oud en nieuw. Na al die oliebollen is het zonde om een mooie champagne te drinken om 24.00 uur, bewaar die maar voor het ontbijt op 1 januari. Het nieuwe jaar laat zich ook prima inluiden met de Pignoletto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten