zaterdag 30 mei 2009

Wijn in plastic

Maandagavond moest ik er weer aan geloven, wijn uit een plastic fles proeven. De fles zag er goed uit en er werd mij verteld dat er speciale “micro bacteriĆ«n” in zitten die de zuurstof op eten. In plastic zitten namelijk minuscule gaatjes waar zuurstof doorheen komt en zuurstof is niet goed voor je wijn.

Bijkomend voordeel van deze bacteriƫn is dat de wijn 6 maanden houdbaar is in deze plastic fles. Het nadeel van deze fles is dat de wijn verschrikkelijk smaakt. Meerdere malen heb ik al wijn uit plastic mogen proeven en het smaakt elke keer weer nergens naar.

Wijn in plastic is bedoeld voor evenementen, omdat glas gevaarlijk kan zijn is. Een betere optie zou denk ik zijn de wijn (uit een gewone fles!) over te schenken in een plastic wijnglas. Naast de slechte smaak is een ander nadeel van “plastic wijn” dat deze duur is. Omdat de afzetmarkt vooral festivals en concerten betreft, is het een seizoensartikel, dit maakt de afzetmarkt klein en het product dus duurder. Het lijkt er op dat door de dure fles de leverancier gaat bezuinigen op het basisproduct, de wijn.

Resultaat: slechte wijn in een plastic fles, gelukkig serveren ze op festivals bier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten