dinsdag 30 juni 2009

Proefschrift Sterrenwijn

Sterrenwijn Tour de Champagne daar waren we gisteren. Erg vervelend om beroepsmatig 50 verschillende Champagnes te proeven. Er stonden er veel meer, maar we moesten een keuze maken.



Het is crisis en dat merken ook de Champagne producenten. Bij de toprestaurants word in plaats van Champagne nu Prosecco tijdens de lunch besteld. Ayala wil de consument gaan verleiden om een Champagne Flight te bestellen. De Champagnes hebben allemaal een ander gehalte restsuiker zodat de verschillen in stijl die dat met zich meebrengt goed te proeven zijn. Van droog, strak en boers to weelderig en fruitig.

Uitschieters gisteren waren juist de kleine Champagne huizen met als topper Vve Fourny & Fils met zijn Brut Nature Blanc de Blancs. Deze Champagne word volledig van Chardonnay gemaakt. Normaal hou ik meer van Pinot Noir gedomineerde Champagnes, meer kracht en boerser. Maar deze Chardonnay verraste ons volledig. Souplesse, frisheid en erg breed van smaak.

Om meer Champagne te verkopen tijdens de crisis heb je ook je personeel nodig. Goed advies, spannende combinaties en aantrekkelijke deals. Maak een afspraak met je leverancier om meer volume te maken door een aantrekkelijke glasprijs.

Als mensen op een terras of in een restaurant al die feestelijke glazen voorbij zien komen is de drempel ineens een stuk lager. Maar het is wel aan de horeca zelf om die drempel te verlagen.

Proost!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten