vrijdag 3 juli 2009

Aflevering # 5, Piqniq Rose

In aflevering 5 proeft Niek van de Werken de Piqniq rose. Deze wijn afkomstig van de Hema zit in een plastic fles; beter voor het milieu en praktischer mee te nemen.



- Piqnic Rose (niet verkrijgbaar)

4 opmerkingen:

  1. Dank voor het testen. Ik ga hem vast een keer proberen. Vooral handig om mee te nemen naar het strand ofzo. Ik drink nu wijn uit de omgeving van Bergerac. Zal vooral wel lekker zijn omdat ik op vakantie ben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben benieuwd wat je ervan vind. Op zich een heerlijke wijn voor de vakantie, dat maakt dat alles beter smaakt.

    Prettige vakantie en geniet van de wijnen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoe kun je frisse zuren in de geuren ontdekken?...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een wijn bevat verschillende zuren, in Rosé zijn de meest voorkomende appelzuren, melkzuren en looizuren (tannine). Appelzuren zijn frisse zuren, denk aan groene appels. Melkzuren ontstaan tijdens een malolactische vergisting (omzetten van appelzuren in melkzuren), denk aan yoghurt. Tannine komt uit de takjes, pitjes en schillen, hetgeen de bitters geeft (het wrange in rode wijn, voel je in de wangen en puntje van de tong).

    De meeste roséwijnen hebben relatief veel appelzuren en minder melkzuren en tannines. De lichter gekleurde rosé hebben de meeste appelzuren, de donkerdere rosé relatief meer melkzuren en tannines.

    BeantwoordenVerwijderen