donderdag 9 juli 2009

Wijnen in bag in box

Tijdens onze trainingen geven we het al tijden aan, 99% van de wijnen zijn gemaakt om jong en fris te drinken. De beste afsluitmethode voor deze wijnen is Bag in Box of een schroefdop.


Waarom?

Omdat het luchtdicht afsluiten van wijnen oxidatie voorkomt. Hierdoor blijft de wijn jong en fris zoals deze bedoelt is. Bag in Box is een nog betere afsluiting omdat met deze methode de wijn ook niet word blootgesteld aan licht. Omdat er tevens geen zuurstof bij de wijn komt tijdens het schenken/tappen blijft deze ook lang houdbaar.

Nadeel was dat de kwaliteit van de wijnen in Bag in Box vaak nogal te wensen overliet. Veel huiswijnen van supermarkten werden op deze manier aangeboden als ideale wijnen voor feesten en partijen.

Eindelijk gaan nu ook de kwaliteitsproducenten overstag. Natuurlijk hoort bij een mooie bordeaux of barolo een kurk, tevens zorgt de lichte oxidatie voor mooie rijping van deze wijnen.

Wat zou de nieuwe trend zijn in de wijnwereld na plastic fles en Bag in Box?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten