woensdag 12 augustus 2009

Penfolds ontwikkelt nieuwe wijnafsluiting

Penfolds, 1 van de grootste en beste wijnbedrijven van Australië is bezig om een vervanger van de Vino Lock te ontwikkelen.

Het grootste probleem van de Vino Lock is dat deze geen zuurstof doorlaat, hetzelfde probleem als bij een schroefdop. Nu is de wijnwereld er nog niet van overtuigd dat zuurstof essentieel is voor de oudering van wijnen.

Peter Gaso van Penfolds geeft aan dat witte wijn met een schroefdop 40 jaar zijn kwaliteit behoud en dat ze voor de rode 20 jaar kunnen garanderen. Dit komt omdat rode en witte wijnen van chemische opbouw verschillen waardoor de reactie met de schroefdop anders uitvalt. Dit kan nadelig zijn voor de kwaliteit.

De nieuwe glazen afsluiter moet het beste combineren uit beide werelden, glazen afsluiting met gaten voor de zuurstofdoorlating. Hiermee maken ze een kurk na zonder het risico op besmetting met de TCA bacterie.

Het enige probleem is geld, vanwege de crisis is men bang dat de stekker uit de project getrokken gaat worden. Ik hoop het niet, asl dit lukt is het een revolutie in de wijnwereld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten